RU  UA  EN

Понеділок, 3 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 червня

2 червня

Всі новини

Скандал між Грузією і Україною в ПАРЄ: з'явилося відео з реакцією Саакашвілі

Колишній президент Грузії, губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі прокоментував скандал з голосуванням грузинської делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), яка не дала жодного голосу за резолюції в підтримку України в конфлікті з Росією.

Про це він заявив у відео, опублікованому в його соцмережах.

"Це сором. Але ми повинні розуміти, в якій ситуації зараз перебуває Грузія. Грузією зараз керує найбільший приватний акціонер Газпрому Іванішвілі", - заявив Саакашвілі.

Він підкреслив, що це вина нинішньої влади.

"Ця позиція ганебна і сороміцька, яка залишиться чорною плямою в історії Грузії, не відображає думки суспільства в Грузії, я не бачив ні одного грузина, який би відкрито не підтримував Україну... Сотні грузинів боролися і продовжують боротися добровольцями проти агресії, багато хто вже загинув, двоє склали голови на Майдані. Це напевно країна, з якої найбільше приїхало добровольців в Україну", - запевнив політик.

Він висловив надію, що влада зміниться, і ситуація налагодиться.

"Але, звичайно, шкода мій народ, і соромно за так званих правителів", - підсумував Саакашвілі.

Як повідомляв "Апостроф", соцмережі викрили Саакашвілі в тому, що не тільки делегати від партії влади не підтримали резолюцію проти Росії в ПАРЄ, але також і троє делегатів від партії самого Саакашвілі.