Журналісти розповіли, як в Європарламенті обговорювали загострення під Авдіївкою: опубліковано відео

Ситуація, яка відбувається в Авдіївці, може повторитися в будь-якій точці на сході України зважаючи на величезну кількість озброєння на кордоні з Україною.

Про це заявив глава МЗС Литви Лінас Лінкявічус перед засіданням Ради міністрів закордонних справ у Брюсселі, передає ТСН.

Про те, що відбувається в Авдіївці дізналися всі єврочиновники, і на засіданні безпекового підкомітету Європарламенту більшість депутатів висловили підтримку Києву.

У Раді ЄС Верховний представник ЄС у закордонних справах Федеріка Могеріні заявила, що позиція Євросоюзу щодо підтримки України залишається незмінною. Вона підкреслила, що Європу турбує ситуація з безпекою на сході України, і в Брюсселі наголошують на необхідності повної імплементації Мінських домовленостей, отже, закінчення боїв і початку мирного процесу.

За повідомленнями ЗМІ, в кулуарах міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус наголосив, що ЄС потрібно виробити спільну позицію щодо санкцій проти Росії і подій в Авдіївці, тому що подібна ситуація може повторитися в будь-якій точці на сході України.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що військові показали, ніж бойовики обстрілюють Авдіївку.