Український генерал вказав на свідоцтва підготовки РФ до масштабного вторгнення на Донбас

Росія застосовує найрізноманітнішу зброю на Донбасі, і тепер готується організовувати провокації там.

Таку думку в коментарі "Апострофу" висловив генерал-лейтенант Ігор Романенко, екс-заступник начальника Генштабу, коментуючи інформацію про те, що СК РФ звинуватив Україну в застосуванні "Точки-У" на Донбасі.

"Вони у нас є, але ми їх не застосовуємо. Росіяни все застосовували нове там, за винятком ядерної зброї, також масованої ракетної зброї, масованої авіації - ще не застосовували. Шойгу вже зробив одну заяву. Зараз ефективності з використанням наземних видів зброї, наприклад, із застосуванням масованої ракетної зброї - немає, тому що останнім часом наші дають відсіч. І в сірій зоні, згідно Мінським угодами, наші війська займають позиції. А перевага у них, у росіян, як раз в цих видах", - зазначив він.

За словами Романенка, Москва готує міжнародне співтовариство і свій електорат до того, що рано чи пізно ця зброя буде застосовуватися.

"Вони готують свій електорат і міжнародний до того, що буде застосовано цю зброю. Шойгу ось сказав, що раптом щось станеться, то вони будуть готувати масовану авіацію. А щоб її застосовувати, потрібно підготуватися. У зв'язку з чим у них старий підхід: їм потрібно звинувачувати в цьому Збройні сили України", - підкреслив він.

Романенко зазначив, що Росія не вперше використовує подібну тактику.

"Наприклад, щоб почати війну в Чечні, вони поподривалі у себе вдома, і потім оголосили, що це чеченці. І почали війну. І це може бути у нас. Підірвали вже Моторолу і Гіві, значить, потрібно ще теракти у себе зробити, тоді вони почнуть застосовувати вже ця зброю. Вони шукають привід: організовують ці моменти і провокують, готують заздалегідь грунт. за авіації Шойгу вже сказав днів десять тому, тепер по ракетам вони говорять. вони можуть готуватися до вторгнення. Адже вони перекидають війська в глибину Росії, на наш Схід. Певним чином, йде підготовка ", - підсумував він.

Раніше Апостроф повідомляв, що Тимчук назвав причину заяви СК РФ про застосування "Точки-У" силами АТО.