RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Зустріч Лаврова з Тіллерсоном: експерт назвавши найкращий результат для України

Найкращим для України результатом сьогоднішньої зустрічі глав зовнішньополітичних відомств США та Росії Рекса Тіллерсона і Сергія Лаврова буде заява Вашингтона на підтримку позиції канцлера Німеччини Ангели Меркель щодо врегулювання конфлікту на сході України - мова йде про вимогу передати Києву контроль над кордоном з РФ на Донбасі. Таку думку висловив у своїй колонці на "Апострофі" експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Євген Ярошенко.

"Найращим варіантом буде, якщо заяву Тіллерсона значною мірою буде співпадати з позицією, яку висловила канцлер ФРН Ангела Меркель під час зустрічі з Путіним в Сочі. Тоді говорилося про першочергове повернення контролю України над кордоном, а потім вже проведення виборів в ОРДЛО", - заявив експерт.

Найгіршим варіантом для України, на його думку, стане, якщо США після зустрічі стануть більше враховувати російські інтереси, однак ймовірність цього сценарію є вкрай низькою. "Сполученим Штатам зараз невигідно йти на поступки щодо України", - підкреслив Ярошенко.

Однак, на його думку, найімовірніше, що на зустрічі Тіллерсона і Лаврова щодо України обміняються думками, але сторони залишаються стояти на своєму.

Ярошенко також додав, що візитом Лаврова в США Москва намагається домогтися успіху за двома тактичних питань - отримати підтримку США у створенні зон деескалації в Сирії, а також створити потрібну модальність можливої зустрічі Дональда Трампа і президента РФ Володимира Путіна.

Нагадаємо, сьогодні, 10 травня, глава МЗС РФ Сергій Лавров прибув в США, де проведе зустріч з главою Держдепу США Рексом Тіллерсоном, а також президентом країни Дональдом Трампом.

Докладніше про перспективи переговорів Москви і Вашингтона читайте в матеріалі "Головний дипломат Путіна в гостях у Трампа: чого чекати Україні", опублікованому на "Апострофі".