Стало відомо про важливу заяву Меркель на переговорах з Порошенком

Німеччина готова активізувати роботу "нормандського формату" і виступає за посилення підтримки країнами "Великої сімки" українських реформ.

Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель за підсумками переговорів з президентом України Петром Порошенко, повідомив прес-секретар глави української держави Святослав Цеголко в Facebook.

За його словами, переговори були плідними і пройшли у дуже дружній атмосфері. "Німеччина готова активізувати роботу "нормандського формату" і виступає за більш активне залучення країн G7 на підтримку українських реформ", - підкреслив Цеголко.

Він зазначив також, що це вже одинадцятий візит президента України до Німеччини за останні три роки. "Вперше зустріч з канцлером відбулася в її заміській урядової резиденції - замку Месеберг", - додав Цеголко.

Як повідомив раніше посол України в ФРН Андрій Мельник, Порошенко і Меркель тривали більше двох з половиною годин, проте сторони не виходили після них до преси.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко закликав діяти більш рішуче, щоб повернути мінський процес у конструктивне русло.