Здача Криму не обговорювалася: у Порошенка розкрили деталі переговорів з Трампом і його командою

Стали відомі подробиці візиту українського президента Петра Порошенка до Вашингтона і його зустрічі з президентом США Дональдом Трампом і іншими американськими чиновниками.

Про них повідомила заступник спікера Верховної Ради України Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, на зустрічах з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном, главою Пентагону Джеймсом Маттісом і спікером Конгресу Полом Райаном Порошенко нагадав їм, що Україна свого часу відмовилася від ядерної зброї і чекає від міжнародних партнерів дотримання гарантій територіальної цілісності України, яка їй була гарантовано у Будапештському меморандумі.

Крім того, Геращенко розповіла, що у США не обговорювалося розширення або зміна Нормандського формату і Мінського процесу.

"Під Мінським угодами стоїть підпис Путіна, він повинен їх виконувати - і це ключове. Зате на всіх зустрічах обговорювалася подальша координація зусиль в рамках Мінського процесу, Нормандського формату і більш активне залучення США до процесу встановлення миру на Донбасі", - написала Геращенко.

Вона підкреслила, що від представників США не звучало натяків щодо "обміну" Криму на Донбас - на всіх зустрічах звучала позиція американської сторони, що санкції проти РФ мають тривати до повного відновлення територіальної цілісності України, включаючи повернення Криму і Донбасу.

"Це був робочий візит, під час якого скоординовано позиції з підготовки та підписання важливих угод і документів-як в сфері безпеки, так і в економічній сферах", - додала Геращенко.

І ще один важливий підсумок візиту - продовження санкцій, чітка політична позиція щодо підтримки України.

Геращенко також відповіла на яке хвилює багатьох питання: скільки тривала зустріч Порошенко і Трампа?

"30 хвилин", - написала віце-спікер українського парламенту.

Нагадаємо, вчора, 21 червня, Петро Порошенко розкрив результати переговорів з військовими США.