В Україні відреагували на звинувачення з боку Білого дому у втручанні у вибори у США

Посольство України у Вашингтоні оскаржило висловлювання прес-секретаря Білого дому Сара Сандерс про втручання України в президентські вибори в США 2016 року.

Про це повідомляє видання The Washinghton Times.

"Посольство України у Вашингтоні не координувало з Демократичною партією збір інформації на політичних опонентів. Хоча деякі політики, які не є частиною українського уряду, можливо, зайняли чиюсь сторону під час минулорічних виборів в США, уряд України цього не робив", - заявили українські дипломати з посольства України у Вашингтоні.

Раніше Сара Сандерс заявила на брифінгу в Білому домі, що представники Демократичної партії США зверталися за допомогою до українського посольства у Вашингтоні під час президентських виборів 2016 року.

За її словами, Національний комітет Демократичної партії, який фактично співпрацював з посольством України в зборі інформації на політичних опонентів.

Це, за словами Сандерс, є прикладом кампанії на президентських виборах, що координується іноземною державою або іноземним джерелом.

Нагадаємо, раніше у Білому домі заявили, що президент США Дональд Трамп "абсолютно" не повірив заяві російського президента Володимира Путіна про те, що Кремль не втручався в американські президентські вибори 2016 року.