Не хочуть загострення: на Заході розповіли про позицію Європи щодо Росії

Німеччина та інші країни Європейського Союзу з урахуванням проблем в відносини з США і загальної нестабільності у світі не мають наміру загострювати відносини з Російською Федерацією, незважаючи на провокаційні дії останньої, особливо у військовій сфері.

Таку думку висловила співробітник з питань політики Європейської ради міжнародних відносин (ECFR) Ульріке Франке в інтерв'ю "Сегодня".

"Немає ніякого бажання створювати додаткову напругу з Росією, особливо з урахуванням проблем в трансатлантичних відносинах. Більш того, немає ніякого бажання до розширення ЄС і дуже мало бажання до розширення НАТО. У нинішній обстановці нестабільності, ЄС і Німеччина найбільше зацікавлені у збереженні спокійних і стабільних відносин з Росією", - заявила Франке.

У той же час, за її словами, існує загальна заклопотаність щодо зростаючої мілітаризації і самовпевненості Росії, на що ЄС відповідає нарощуванням свого військового потенціалу, а стани, які входять до НАТО, намагаються досягти 2% ВВП порога витрат на оборону.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель закликав на час відмовитися від дискусії про проблему Криму.