RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Війна на Донбасі: Меркель назвала головну умову повернення до нормального діалогу з Кремлем

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає важливим діалог з Росією заради забезпечення загальної безпеки, але повернення до нормального діалогу з Кремлем назвала реальним тільки після виконання Мінських домовленостей.

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на відеоподкаст Меркель.

"З точки зору європейської політики безпеки і оборони ми повинні докласти всі зусилля для поліпшення переговорних контактів (з Росією). Це включає в себе, однак, також реалізацію Мінських угод. Якщо це вдасться, тоді у нас настане момент для того, щоб знову вести більш активні і інтенсивні переговори", - зазначила канцлер.

При цьому вона повторила озвучену нею раніше тезу про те, що сформувати європейський мирний лад можна тільки разом з Росією. Також Меркель нагадала, що завжди виступала за те, щоб "незважаючи на великі конфлікти, пов'язані з Україною та непорушності територіальної цілісності", не відмовлятися від діалогу з Росією, зокрема, між НАТО і РФ, дотримуватися основоположного акту про співпрацю між ними.

Вона також вказала на важливість дотримання договорів про роззброєння, які були укладені, особливо між США і Росією.

Як повідомляв "Апостроф", раніше канцлер Німеччини і президент Франції закликали президентів України і Росії виконати взяті на себе зобов'язання щодо припинення вогню на Донбасі.