RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Стало відомо про вимогу Європи закрити повітряний простір над трьома областями України

Європейське агентство з авіаційної безпеки (EASA), яке здійснює контроль над безпекою руху в авіаційному просторі Європи, направило до Державної авіаслужби України бюлетень з вимогами обмежити авіаційний рух у трьох областях України.

Про це повідомляє 057.ua з посиланням на компанію "Нью Системс АМ", яка управляє аеропортом "Харків".

У документі вказується, що небезпечними визнані польоти в межах Дніпропетровського району польотної інформації, до складу якого входять міжнародні аеропорти "Харків", "Дніпропетровськ" і "Запоріжжя".

Відзначається, що на сесії Харківської міськради прийнято звернення до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, в якому вказані ризики від подібних обмежень. Так, відзначається, що прийняття бюлетеня призведе до припинення авіасполучення з Харковом, закриття аеропорту і суміжних підприємств. Також пропонується звернутися до EASA з проханням не вводити документ в дію.

Нагадаємо, 12 грудня 2014 року Державіаслужба України вводила заборону на польоти в аеропорти Харкова, Дніпра та Запоріжжя не пояснюючи причин. Міжнародні аеропорти "Харків" і "Дніпропетровськ" відновили роботу з 16 грудня. Аеропорт "Запоріжжя" відновив роботу лише 24 грудня.

Як повідомляв "Апостроф. Економіка", українській авіакомпанії заборонили літати в ЄС.