СБУ прийняла нове рішення по іспанським журналістам, які працювали на окупованому Донбасі

Служба безпеки України скасувала свою заборону на в'їзд в Україну іспанським журналістам Антоніу Памплієгу та Мануелю Анхелю Састре.

Про це 13 жовтня на своїй сторінці в Facebook повідомила керівник прес-центру СБУ Олена Гітлянська.

"Дослухаючись до численних звернень представників журналістського цеху, ми відкрили в’їзд в Україну іспанським журналістам Антоніу Памплієгу та Мануелю Анхелю Састре", - повідомила вона.

При цьому Гітлянська зазначила, що в разі наявності законних підстав загрози національній безпеці СБУ в подальшому планує ухвалювати обмежувальні заходи, в тому числі і для журналістів.

"Треба усвідомлювати, що проти України вже четвертий рік ведеться інформаційна війна, для цього залучаються величезні фінансові та людські ресурси. Легко спрогнозувати, що антиукраїнська кампанія Росії й надалі ставатиме усе більш агресивною, і ми будемо на це відповідно реагувати", - також зазначила вона .

Нагадаємо, іспанські журналісти 25 серпня 2017 року були вислані з України до Нідерландів через поширення репортерами неправдивої інформації про дії ЗСУ. Також їм був заборонений в'їзд в Україну на три роки.

Як повідомляв "Апостроф", СБУ видворила з України співробітника російського пропагандистського телеканалу НТВ В'ячеслава Немишева.