"Білі плями", які потрібно прояснити: в Україні пояснили, навіщо Волкер їде до Порошенка

Військовий оглядач Юрій Карін понадіявся, що візит спецпредставника Держдепартаменту США Курта Волкера в Україну пов'язаний з практичною роботою по завершенню збройного конфлікту на Донбасі.

Про це Карін написав у своєму блозі на "Апострофі".

"Активізуючи процес, він буде фіксувати і дії російської сторони, яка лише на словах декларує готовність виконувати зобов'язання Мінськими угодами. Адже практично за три роки через саботаж і провокацій Кремля процес не зрушився ні на сантиметр. Російськими окупаційними військами проводяться систематичні обстріл позицій сил АТО, РФ продовжує поставки живої сили, боєприпасів і озброєнь під назвою "гуманітарний конвой", - зазначив оглядач.

Він звернув увагу, що Волкер може до кінця не розуміти деяких аспектів конфлікту на Донбасі, тож вирішив прояснити для себе деяку інформацію.

"Враховуючи, що Волкер - відносно новий людина в процесі мирного врегулювання російсько-українського конфлікту на Донбасі, в його розумінні, напевно, залишилися деякі "білі плями" конфлікту, які йому хотілося б прояснити", - вважає Карін.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Є надія, що почнеться робота з припинення війни: навіщо Волкер їде до України".