Перший крок – виведення військ: російський політик вказав на складності з майбутньою деокупацією Криму

Повернення Криму Україні стане затяжним і складним процесом, який потребує значних зусиль від України і Росії.

Про це розповів єдиний російський депутат, який виступив проти анексії Криму, Ілля Пономарьов, передає видання Крим.Реалії.

Політик упевнений, що Росії необхідно розпочати діалог про початок процесу повернення Криму під контроль України.

"Перший крок – це якраз повна демілітаризація, виведення військ. Поки там є збройні сили, будь-яке волевиявлення буде на користь того, кому ці збройні сили належать. Люди завжди голосують за силу", - заявив Пономарьов.

Пізніше на території Криму необхідно провести референдум про можливе повернення під контроль України, який слід провести після періоду вільної агітації.

"Одразу – це буде такий же фейк, як і референдум 2014 року. Потрібен час на вільну агітацію, на те, щоб у Криму були доступні українські медіа. Для початку потрібно визнати процедуру, з якої будуть згодні і українська, і російська сторона. Росіян же теж не питали про приєднання Криму. Пересічний росіянин заплатив за Крим тисячі доларів зі свого доходу. Цього їм ніхто не пояснював", - сказав Пономарьов.

Як повідомляв "Апостроф", спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер заявив, що Вашингтон не збирається пов'язувати врегулювання конфлікту на сході України з Кримом, незважаючи на те, що не визнає законності окупації півострова Росією.