Напруга між Україною і Польщею: Порошенко відреагував на гучну заяву Дуди

8 листопада, у відповідь на гучну заяву президента Польщі Анджея Дуди, президент України Петро Порошенко ініціював проведення надзвичайного засідання Консультаційного комітету президентів України і Польщі.

Про це повідомив прес-секретар президента України Святослав Цеголко на своїй сторінці в Facebook.

"Задля зміцнення стратегічного партнерства між Україною та Республікою Польща, та щоб уникнути подальшу ескалацію напруги, усвідомлюючи необхідність вирішення будь-яких проблемних питань у двосторонніх відносинах виключно у цивілізований європейський спосіб, Президент України Петро Порошенко ініціював проведення надзвичайного засідання Консультаційного Комітету Президентів України та Польщі", - написав він.

Також він зазначив, що заяви польської влади викликають серйозне занепокоєння і процитував повыдомлення МЗС України, зроблене 8 жовтня: "В проєвропейській політиці української влади немає політиків, які мали б антипольські настрої. Україна — це стратегічний партнер Польщі".

Нагадаємо, 7 листопада Дуда заявив про те, що в українській політиці присутні люди з антипольськими взяглядамі

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно під час візиту до Львова глава МЗС Польщі різко відреагував на слова про окупацію Польщею Західної України.