RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Украинский переговорщик сделал важное заявление о политики России на переговорах в Минске

Російська делегація отримала вказівку блокувати будь-який прогрес у переговорному процесі щодо врегулювання ситуації на Донбасі у рамках Тристоронньої контактної групи (ТКГ), крім питання обміну полонених.

Про це заявив представник України у підгрупі з безпеки ТКГ Євген Марчук, передає "Інтерфакс-Україна".

"Можу сказати, що останні раундів 10-11 переговорів дуже чітко видно, що російська сторона отримала установку максимально блокувати будь-який прогрес. Єдине, що стосується обміну полоненими, це видно по всьому, що тут буде позитивний результат, оскільки на найвищому рівні досягнуті домовленості", - зазначив Марчук.

За його словами, вже були відхилені пропозиції України щодо проведення моніторингу місць концентрації відведеного озброєння, а також пропозиції встановити пости СММ ОБСЄ на непідконтрольній Києву ділянці російсько-українського кордону.

Також Марчук розповів подробиці про майбутню зустріч ТКГ в середу, 29 листопада.

"Першим питанням буде всеосяжний режим припинення вогню. Друге питання – це розведення живої сили і військової техніки, визначення нових ділянок, тому що три ділянки вже були визначені... Третім питанням буде захист об'єктів цивільної інфраструктури, четвертий - протимінна діяльність", - каже перемовник.

Він підкреслив, що з великими труднощами вдалося домовитися про проведення ремонту мосту через річку Сіверський Донець біля селища Станиця Луганська.

"Міст дуже важливий для цивільного населення, а МКЧХ готовий внести великі кошти для здійснення його ремонту... Проте, відремонтувавши це міст, виникає військова небезпека, оскільки по мосту можуть пройти навіть танки. Домовилися, що вставка посередині – кілька десятків метрів – буде дерев'яної", - підсумував парламентар.

Як повідомляв "Апостроф", новий ватажок "ЛНР" Леонід Пасічник запевнив, що після "відставки" Ігоря Плотницького процес обміну полоненими не перерветься.