З'явилася гучна заява про дату початку підготовки Росією агресії проти України

Росія почала підготовку військових дій проти України після агресії в Грузії.

Про це сказав генерал-лейтенант запасу, екс-начальник Головного управління розвідки Міноборони України (2008-2010), голова Служби зовнішньої розвідки (2014-2016) Віктор Гвоздь, передає УНІАН.

"Ще будучи керівником військової розвідки, я побачив певні невідповідності, для мирного часу ця структура працювала так, як вона працювала... Я розумів ще тоді, в 2009 році, а ми бачили вже відповідну підготовку РФ після Грузії (військові дії в Південній Осетії в серпні 2008 року, - ред.), коли вони почали розгортати угруповання (військ, - ред.) вздовж наших кордонів, нам треба міняти підходи і до розвідувальної діяльності", - заявив Гвоздь.

Також він сказав, що на той період в Україні недооцінювалася важливість роботи розвідки.

"Що я відчув, будучи керівником військової розвідки, політичної розвідки? Недооцінка роботи розвідника, недооцінка цього інструменту, нерозуміння його. Я собі задав питання: чому? Я не буду говорити про кадрову політику, я про внутрішніх питаннях як розвідник не буду говорити, буду говорити тільки про геополітику, про зовнішніх питаннях", - повідомив генерал.

Як повідомляв "Апостроф", екс-депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов заявив, що Росія військовою агресією на Донбасі намагається домогтися визнання законності анексії Криму.