На Заході починають розуміти відмінність від Росії: експерт оцінив перспективи України стати частиною ЄС

Населення Європи поступово починає помічати відмінності між Україною і Росією, але перспективи країни в ЄС все ще туманні.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів французький політолог і публіцист Лоран Шамонтен.

"Треба сказати, що поступово мої співвітчизники розуміють, що Україна і Росія – це дві різні країни. Є прогрес, і в цьому плані були етапи. Наприклад, Помаранчева революція була одним з перших. І, звичайно, під час Евромайдану люди не могли не побачити, що щось відбувається, і Україна однозначно є новим актором у міжнародному житті. Голос України голос Росії – не одне і те ж. Є зміни, це однозначно", - зазначив політолог.

При цьому Шамонтен зазначає, що європейці все ще дуже мало знають про Україну. Політолог також вважає, що європейські перспективи України на даний момент невідомі.

"Звичайно, ще рано говорити про успіх реформ. Треба бути обережно оптимістичними. Але якщо вийде, то через десять років Україна може бути частиною Європи. Тільки тут потрібно враховувати, що сама Європа має суттєві проблеми – з цієї точки зору перспективи не такі зрозумілі. У всякому разі, що б не сталося, Україна буде сильним партнером ЄС як мінімум", - резюмував експерт.

Детальніше про українські реформи, Мінські домовленості і завершення війни на Донбасі читайте в інтерв'ю Лорана Шамонтена "Апострофу" Є сценарій, при якому війна на Донбасі закінчиться через кілька років.