Настав час: в Україні пояснили, чому США пішли на постачання Javelin для ЗСУ

США пішли на постачання протитанкових ракетних комплексів Javelin для України, оскільки на даному етапі Росія ослабла економічно від гонки озброєнь.

Про це повідомляє LIGA.net з посиланням на високопоставлених політиків з української влади.

"Просто прийшов час. Економічно Росія різко ослаблена. Гонка озброєнь, яку влаштував Путін фінансуючи військово-промисловий комплекс, не допомагає, а нищить Росію. Тепер Москва має ще більше постаратися, ще більше грошей витратити на те, щоб нівелювати оборонні можливості України. І це не кажучи про те, що Росія робить на кордонах з країнами НАТО", - говорить джерело.

За його словами, у Росії є кілька варіантів подальших дій:

"Виходу у росіян цілих два: продовжити чинити опір, відкинути пропозицію з миротворцями і повторити шлях СРСР; або припинити війну і визнати очевидне: війна за Україну програна, переможці - призначені. І це не Росія. Але у Вікіпедії напишуть, що саме вона внесла пропозицію про миротворців в Радбез ООН. Думаю, історія нам це простить".

Детальніше про ситуацію з постачаннями Javelin для української армії читайте в матеріалі "Апостроф": 2018 рік повинен стати проривним щодо техніки для Збройних сил України - військовий експерт