RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Росія не піде на масштабне вторгнення: розкрито нову стратегію Путіна в Україні

Кремль не може проводити активні силові дії проти України через страх перед посиленням санкцій, тому буде продовжувати застосовувати гібридні методи.

Таку думку висловив Директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський у своїй колонці для "Апострофа".

На думку експерта, для президента РФ Володимира Путіна Україна залишається зоною впливу Росії, і він не збирається її відпускати. У той же час Захід протистоїть цьому, оскільки здача України призведе до посилення імперських амбіцій Росії і поставить під загрозу країни Балтії.

Путін також усвідомлює, що в разі спроби нарощування агресивних дій з явним використанням регулярної армії, санкції проти Росії посиляться, а вони, за словами Сунгуровського, б'ють по Кремлю, хоча можливо і не настільки сильно, як хотілося б.

"Тому до пори до часу такий силовий варіант будуть притримувати в рукаві, а замість нього вдаватися до тих самих гібридних методів підриву політичної стабільності з використанням маріонеткових сил, "п'ятої колони", розгалуженої агентурної мережі, які існують в Україні", - підсумовує експерт.

Детальніше про можливу агресію Кремля читайте в матеріалі "Апострофа": Велика війна в рукаві: Путін буде підривати України іншими методами.