На Заході назвали людину Путіна, яка загрожує нацбезпеці України

Спецпредставник президента РФ Володимира Путіна щодо взаємодії з організаціями співвітчизників за кордоном Олександр Бабаков, який володіє значною часткою в 11 з 24 українських обленерго, представляє серйозну загрозу для національної безпеки України.

Про це заявив аналітик Atlantic Council Андерс Аслунд, передає Голос Америки.

"Це незбагненно, що в одинадцяти з 24 українських обленерго значною часткою володіє російський націоналіст Олександр Бабаков, знаходиться під санкціями всіх задіяних країн за його роль в російській окупації і анексії Криму, коли перебував на посаді віце-спікера російської Думи", - уточнює аналітик, підкреслюючи те, що Бабаков також фігурує в так званих "Панамських документах".

Аслунд впевнений, що Україні необхідно заморозити активи Бабакова.

"Ми турбуємося через російські кібератаки на українську енергомережу, в той час як значною її частиною володіє, контролює і управляє ворог", - наполягає Аслунд.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що кандидат в президенти Франції Марін Ле Пен отримала в російському банку 9 мільйонів євро для своєї партії "Народний фронт" за участю сенатора Олександра Бабакова.