В Україні пояснили, навіщо Порошенку, Меркель і Макрону знадобилася зустріч по Донбасу без Путіна

Зустріч лідерів України, Німеччини і Франції, яка може відбутися в травні, має свій сенс для кожної із сторін, але не принесе реальних результатів.

Про це "Апострофу" розповів дипломат Богдан Яременко.

"Для Німеччини у цій зустрічі є свій сенс: після тривалої паузи, викликаної проведенням виборів і формуванням коаліції, це спосіб повернення до активної дипломатичної гри. Для українського президента будь-які активні заходи – це спосіб нагадати про себе. Для [президента Франції Еммануеля] Макрона також є свій сенс: ми пам'ятаємо, що в нього є амбіції увійти в історію як миротворець. З таких позицій сенс у цій зустрічі є, але без Путіна і США ніякого рішення поки знайти неможливо", - вважає Яременко.

Однак дипломат Олександр Хара запевняє, що зустріч буде корисною, адже політики отримають можливість переглянути свою стратегію і об'єднати зусилля.

"Я бачу сенс у зустрічі Макрона, Порошенка і Меркель хоча б для того, щоб подумати, як змінити ситуацію, де не працюють їхні підходи і що потрібно робити, щоб єдиним фронтом виступити проти Росії і довести, що їй війну вести невигідно", - каже Хара.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Війна на Донбасі: як змусити Кремль прийняти потрібне Україні рішення.