Макрон на зустрічі з Путіним згадав Україну: з'явилися подробиці переговорів

Президент Франції Еммануель Макрон під час зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним перейшов на "ти" і запропонував "знайти рішення" по Україні.

Про це повідомляє УНІАН.

"Поза наших двосторонніх відносин, думаю, сьогодні настав такий момент, коли ми, дві країни, у яких особливий статус, оскільки ми є постійними членами Ради Безпеки ООН, оскільки у нас дуже міцні, глибокі історичні зв'язки, у нас дуже міцні зв'язки в сфері міжнародної політики, вважаю, що завдяки цьому ми можемо знайти рішення і працювати спільно в усіх напрямках, будь то Україна, Близький Схід, Іран, Сирія, будь то, як ми уявляємо собі, багатосторонній підхід до міжнародної політики", - сказав Макрон.

У свою чергу, Путін був більш офіційним і стриманим. Він відповів, що готовий з Макроном говорити "про ключові міжнародні питання, у вирішенні яких зацікавлені як Франція, так і Росія".

Відзначимо, що в Санкт-Петербург французький лідер приїхав разом з дружиною. На даний момент відомо, що Макрон візьме участь в якості почесного гостя в заходах Пітерського міжнародного економічного форуму.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Макрон і Путін зустрічалися в Парижі близько року тому.