Глава ХОДА Світлична знову обрана до керівництва Конгресу регіональних влад Ради Європи

За результатами голосування, яке пройшло в Страсбурзі 6 листопада, посада віце-президента Палати регіонів Конгресу регіональних і місцевих влад Ради Європи більшістю голосів була віддана голові Харківської області Юлії Світличній.

Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook.

"Знову обрана на посаду віце-президента Палати регіонів Конгресу регіональних і місцевих влад Ради Європи. Вже вдруге, до 2021 року. Продовжуємо відстоювати інтереси України", - написала глава ХОДА.

Віце-президентом Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Юлію Світличну обрали вперше в жовтні 2016 року. Також вона входить до складу Бюро Конгресу і Моніторингового Комітету.

Під час першого перебування глави Харківської області на посаді віце-президента, їй вдалосья досягти значних зрушень в комунікаціях з європейськими інституціями. Так, вперше в Україні відбулося засідання Моніторингового комітету однієї з трьох найвпливовіших інституцій Ради Європи-Конгресу регіональних влад РЄ. Представники 31 європейської країни зібралися в Харкові 27 червня 2017 року. А 21 і 22 листопада того ж року Україну відвідало керівництво Конгресу місцевих і регіональних влад РЄ. Під час візиту відбулися зустрічі з керівництвом країни, пройшло засідання круглого столу "Зміцнення місцевої і регіональної демократії в Україні".