Відомий українець пояснив, навіщо Кремлю міф про "вільний" Донбас

Ставлення до так званих "виборів", які були проведені на окупованій території Донбасу, обумовлено в Росії необхідністю доводити до населення міф про "вільні республіки, які гнобить Україна".

Про це "Апострофу" розповів блогер і творець "Вата шоу" Андрій Полтава.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив про те, що до "виборів" на території ДНР і ЛНР відносяться "з розумінням". На думку Полтави, це порожні слова.

"Їм же потрібно щось говорити. Кремль це все організував, курирує ситуацію, ясна річ, що вони це "розуміють" раз самі ж це організували. Вони це все транслюють, перш за все, для громадян своєї країни, підтримуючи міф про те, що там "вільні республіки", які пригнічують прокляті "укри", - вважає він.

У той же час, в Росії на "вибори" звернули мало уваги.

"Якось в цей раз у них пройшло все мовчки. Зазвичай, подібні новини вони відразу ж доносять. На даний момент перше, що їх зараз хвилює, це те, що у нас газ подорожчав. Всі, як за методичкою, цікавляться саме цим. Вони вважають, що для них це великий успіх, а для нас - повний крах, а "республіки" їх якось не дуже хвилюють зараз", - зазначив блогер.

Детальніше про це читайте в інтерв'ю з Андрієм Полтавою "Апострофу": Росія грає в демократію: як "звільненому" Захарченко на Донбасі заміну шукали.