​Україна розширила санкції проти Росії: що потрапить під заборону

Україна ввела нові торгові обмеження щодо Росії, заборонивши ввезення ряду російських товарів і встановивши нові мита і квоти на товари з РФ.

Таке рішення було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України від 15 травня.

За словами прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, Україна розширить заборона на ввезення з Росії транспортних засобів, мінеральних добрив, деяких видів промислової продукції, цементу та ін. Також Україна планує ввести мита на російські товари і встановити квоти на їх ввезення в Україну.

Під український заборону потраплять російські товари на загальну суму в $ 510 млн в рік.

Як повідомляв "Апостроф. Економіка ", раніше в грудні Кабінет міністрів України на засіданні продовжив заборону на ввезення окремих товарів з Російської Федерації.

З 2016 під дію українських санкцій потрапили м'ясо і м'ясні продукти, риба, молочні продукти, сири плавлені, кава, чай, зерно, кондитерські вироби, продукти дитячого харчування, макаронні вироби, пиво, спирт, горілка, цигарки.

З 2017 року перелік заборонених товарів увійшли також сульфат амонію; суміші нітрату амонію з карбонатом кальцію або інших неорганічних речовин, що не є добривами; поліетилен з питомою густиною 0,94 або більше.