RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Кремль знущається над європейцями: в Україні відреагували на жорстоке придушення протестів у Москві

У Міністерстві закордонних справ України засудили насильство проти учасників акцій протесту, які пройшли 27 липня в столиці Росії, Москві, на підтримку реєстрації незалежних кандидатів на вибори до Московської міської думи.

Про це йдеться у відповідній заяві, опублікованій на сайті МЗС.

"Варварське побиття власних громадян, численні арешти та затримання, застосування штучних та дискримінаційних передвиборчих фільтрів, покликаних забезпечити участь у виборах виключно "зручних кандидатів", доводить неспроможність російської влади забезпечити демократичне волевиявлення, демонструє її страх перед реальною політичною конкуренцією", - йдеться в заяві .

Крім того, в МЗС України зазначили, що такими діями Кремль "відверто знущається" над європейськими політиками, які не так давно дозволили РФ повернутися в в Парламентську асамблею Ради Європи

"Для нас очевидним є те, що Росія не належить до демократичної спільноти, а є державою-парією. Саме тому рішуче засуджуємо масові репресії, до яких вдався Кремль останніми днями. Очікуємо на таке ж рішуче засудження дій російської влади з боку інших представників нашої європейської й євроатлантичної спільноти", - йдеться в документі.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 27 липня в столиці Росії, Москві, затримали понад 1000 учасників акції проти недопуску кандидатів на вибори в Мосміськдуму.