У Танзанії стартував форум Росія-Африка: названо ризики і варіанти для України

У середу, 23 жовтня, в Танзанії стартував форум Росія-Африка, на якому російські представники будуть обговорювати питання, які можуть завдати шкоди репутації України.

Про це заявив бізнес-експерт Артем Гудков на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що внаслідок просування російської пропаганди на форумі і з причини відсутності там представників від України, країна може втратити значну частину підтримки в ООН.

"Одне з питань - це незаслужені претензії з боку ЄС і США, щодо ситуації з Україною. Вся ця пропагандистська вакханалія буде литися у вуха африканців, у яких дуже упереджене ставлення до Європи і США, на тлі повного інформаційного вакууму з української сторони. Ніхто не заважав президенту звернутися до голів африканських країн з нашою позицією і з поясненням реального стану справ по Криму і Донбасу. Після форуму ми можемо геть позбутися африканських голосів в ООН, втратимо військові контракти в ряді країн, втратимо шанс на те, щоб стати альтернативним партнером для африканців з питань розвитку с/г, промисловості та освіти", - уточнив експерт.

Доцент в КНУ ім. Тараса Шевченка, генеральний директор в Advanter Group і співзасновник платформи "Нова країна" Андрій Длігач запропонував уряду вихід із ситуації.

"Економічний прорив практично неможливий, якщо Україна втрачає можливості на ринку Африці. Тренд саме такий. Готові взяти розвиток даного напрямку на себе", - зазначив він.