Названо вражаючу суму втрат України через агресію Росії

Залишкова вартість об'єктів нерухомого держмайна на непідконтрольних територіях Донбасу і в анексованому Криму становить близько 85 мільярдів гривень.

Про втрати економіки України через російську агресію написав на своїй сторінці міністр економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.

"Прямі втрати в 2014-2015 роках склали 15-20% ВВП. За оцінками, загальні втрати становлять від $ 50 до $ 150 млрд (наприклад, Андерс Аслунд (аналітик Atlantic Council, - ред.) Дає оцінку 100 млрд)", - зазначив Милованов.

Міністр також повідомив, що оцінка залишкової вартості об'єктів нерухомого держмайна на непідконтрольних територіях становить близько 85 млрд гривень.

Зокрема, на території включеного Криму і Севастополя зареєстровано 57,7 тис. Об'єктів нерухомого держмайна залишковою вартістю 46 млрд Гівен; на території Донецької області - майже 120 тис. об'єктів вартістю 33 млрд гривень; на території Луганської області - майже 70 тис. об'єктів нерухомого вартістю 23 млрд гривень.

"За оцінками Фонду державного майна, близько 70% держактивів на території Донецької та Луганської областей розташовані на непідконтрольних територіях", - додав Милованов.

Як повідомляв "Апостроф", українські патріоти на тимчасово окупованій бойовиками території Донбасу написали послання для ЗСУ.