RU  UA

І 30 тисяч танкістів не допоможуть: Путін потрапив з Україною в власний капкан

Спробою залякати Захід силою зброї, зосереджуючи підрозділи збройних сил РФ біля кордонів України, президент Росії Володимир Путін сам загнав себе в пастку американських економічних санкцій.

Таку думку в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV висловив російський політолог Дмитро Орєшкін.

За його словами, у президента Росії "пацанська логіка", тому після введення санкцій він повинен "послати отвєточку" і буде продовжувати нагнітати ситуацію.

"Це звичайна, зрозуміла, прозора, звична його стилістика. Коли йому треба чогось домогтися від, ввічливо скажімо, "партнера", то він створює йому якісь труднощі, а потім каже: "Я готовий ці труднощі прибрати, але ти мені натомість дай те, те і те". В даному випадку - не вводити санкції. Не так вже й багато вони хотіли. Не говори про Навального, не вводь санкції щодо Навального, не вводь санкції про те, про п'яте і десяте, а я тоді, так і бути, відведу війська", - міркує експерт.

Але після того як президент США Байден все таки ввів санкції, російський лідер опинився в незавидному стані.

"Що тепер буде бажати Путін? Він ще 30 тисяч танкістів прижене до кордону? Всі люди зі здоровим глуздом в Росії, і, я думаю, що і сам Володимир Путін теж, розуміють, що початок бойових дій - реальних, не провокацій, не демонстрацій мускулатури, означають такі витрати, які заповнити буде надзвичайно важко ", - зазначив Дмитро Орєшкін.

Російський експерт підкреслив, що нинішню ситуацію вже не можна порівнювати ні з грузинською війною, ні з анексією Криму.

"Якщо тепер Путін спробує діяти за допомогою силового ресурсу, то не дуже зрозуміло - якої мети він може досягти, адже зараз зовсім інша зовнішня обстановка. Українська армія інша, і українське суспільство інше, і Захід інший. Маленької переможної війни точно не вийде. І ще питання - чи буде вона переможною. Не дай Бог спробувати", - зазначив він.

Втім, Орєшкін вважає, що Володимир Путін потрапив в той капкан, який він сам поставив.

"Мова про ту схему пацанську, яка приносила йому успіх - я вас налякаю, а якщо ви злякалися і зробите мені поступку, то я, так і бути, перестану вас лякати... до наступного разу. Зараз вже світова громадська думка цю гру розсмакувала і дає зрозуміти, що ця гра їй не подобається. зокрема, дає зрозуміти діями Байдена ", - підсумував він.


Детальніше про те, чи піде Путін війною на Україну, щоб насолити Байдену читайте в матеріалі "Апострофа": Путін злякається. Кишка у нього тонка - Дмитро Орєшкін