RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Новини про відмову Байдена зустрітися із Зеленським через зміну глави "Нафтогазу" - лобізм Коболєва - Юрій Романенко

Те, що в західних ЗМІ з'явилися новини про відмову президента США Джо Байдена зустрічатися з президентом Володимиром Зеленським через зміну керівництва НАК "Нафтогаз", є прямим наслідком активної роботи лобістів ексглави НАК Андрія Коболєва.

Таку думку в Facebook озвучив співзасновник Українського інституту майбутнього Юрій Романенко.

"Як виглядає лобізм Коболєва. Так, ось так він і виглядає в чистому вигляді. Наймають лобістів і потім за українські ж гроші жучать Україну. Потім в Україні розганяєшновини про те, що на Заході відмовляються зустрічатися із Зеленським через "Нафтогаз". Де Байден і де Нафтогаз в його порядку денному з його 19 млрд гривень збитків?", - зазначив експерт.

Він порівняв українські місцеві перипетії і новини з "місцевим кваканням болотних жаб", що навряд чи здатне привернути краплю уваги з боку "велетня", яким є Джо Байден.

Раніше повідомлялося, колишній голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв разом зі своєю командою витрачав державні гроші на публікації в США і ЄС, що мало допомогти йому зберегти посаду. Серед тих, хто просував в пресі потрібні Коболєву наративи, журналісти назвали директора зі зв'язків з державними регуляторними органами та зацікавленими сторонами групи "Нафтогаз" Олену Осмоловський, радника попереднього голови правління Вадима Гламаздина і директора Центру дослідження енергетики Олександра Харченко.