НАТО не робить нічого: в МЗС України виступили з гучною заявою

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що з моменту Бухарестського саміту НАТО 2008 року альянс не зробив нічого для вступу України.

Про це повідомляє Anadolu Agency.

В інтерв'ю виданню глава МЗС України нагадав, що ще у 2008 році Північноатлантичний альянс в Бухаресті заявив, що Україна і Грузія стануть членами НАТО. Тоді ж лідери країн-членів альянсу доручили своїм міністрам закордонних справ розглянути питання про надання обом державам ПДЧ.

"З 2008 року, якщо ви запитаєте мене, що було зроблено НАТО для досягнення цього, для реалізації цього рішення, я відповім дуже чесно: нічого. З 2008 року НАТО не зробив жодного кроку для виконання цього рішення", - сказав Кулеба.

Також він звернувся до Альянсу з проханням дати Україні чіткий список реформ, необхідних для членства.

"Коли ми говоримо про реформи, це може бути нескінченна історія. Отже, моє запитання до НАТО: скільки саме реформ ви хочете? Дайте нам чіткий список. Тому що чим більше реформ ми проводимо, тим більше очікувань від вас", - резюмував глава зовнішньополітичного відомства.

Раніше ми повідомили, що в Чорному морі ВМС України провели масштабні навчання за участю надводних кораблів, морської піхоти та авіації. Тренування проходили з дотриманням стандартів НАТО.