Прощальний або робочий візит: про що Меркель буде розмовляти з Путіним

20 серпня канцлер Німеччини Ангела Меркель прибула з робочим візитом до Російської Федерації. При цьому Меркель зазначила, що цей візит до Москви буде прощальним в її кар'єрі. Принаймні на посаді канцлера. Але в той же час вона нагадала, що цей візит "не тільки прощальний, але ще і робочий"

Про це вона сказала в ході зустрічі з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.

"Це мій прощальний візит, Я цьому дуже рада. Але, як правильно було сказано, не тільки прощальний, а й робочий візит. У нас є про що поговорити", - сказала Ангела Меркель.

Також політикиня поклала квіти до пам'ятника невідомому солдату, так як 80 років тому Німеччина розпочала війну з Радянським Союзом.

Основний порядок денний зустрічі - питання по двосторонніх відносин між Німеччиною і РФ, а також і ті, які стосуються міжнародної повістки, включаючи ситуацію в Лівії і Афганістані.

"У нас є про що говорити, починаючи з двосторонніх відносин. Потім, звичайно, багато питань по міжнародного порядку денного - про конференції по Лівії і, звичайно, Афганістан. Наші торговельні відносини, двостороннє співробітництво ... Ми будемо говорити про громадянське суспільство і некомерційні організації. Є чим заповнити наш час ", - додала Меркель.

Раніше ми також повідомляли про те, що в Німеччині розповіли про програму візиту Меркель в Україну: отримає орден від Зеленського.