Європейська країна закрила кордон для українців: що відбувається

Бельгія закрила громадянам України в'їзд на свою територію. Заборона стосується навіть тих, хто пройшов повний курс вакцинації COVID-19.

Про це говорять дані бельгійської прикордонної служби та центру інформування населення про пандемію.

Так стало відомо, що України більше немає у списку країн, громадянам яких дозволено в'їзд на територію Бельгії. Цей список опублікований на сайті бельгійської федеральної служби з внутрішніх справ, яка також є відповідальною за деякі прикордонні питання.

При цьому бельгійська служба не уточнює, коли та чому Україну виключили із цього списку. Однак відомо, що з понеділка набуло чинності спільне рішення Євросоюзу щодо того, щоб внести Україну до списку "червоних" держав.

Водночас, Україна також була видалена з цього списку на бельгійському урядовому порталі. Там Україну також внесли до "червоної зони".

Варто зазначити, що раніше влада Бельгії допускала можливість відвідування українцями їхньої території з метою відрядження чи туризму. Для цього нашим громадянам потрібно було надати сертифікат про проходження повного курсу вакцинації. Але тепер українці не мають навіть такої можливості.

Таким чином, зараз в'їзд до Бельгії з України дозволено лише за наявності "поважної причини", як для тих, хто працює, навчається у Бельгії, їде на лікування, для об'єднання сім'ї тощо.

Раніше ми також повідомляли про те, що США відкривають кордони для туристів.