Угорщина пояснила, чому не відмовиться від російських енергоресурсів

Прем’єр Угорщини Віктор Орбан пояснив позицію, чому не має наміру відмовлятися від російських енергоресурсів. Ввести ембарго просив Київ через розв'язання війни Росією в Україні.

Про це повідомляється на сайті Telex.

На його переконання, якщо влада Угорщини вчинить так, як цього просить Україна, угорська економіка просто зупиниться, адже закуповує в РФ 85% "блакитного палива" та 61% нафти.

За відсутності імпорту енергоресурсів в країні закриються заводи, а на громадян чекатиме масове безробіття.

"Українці просять повністю закрити угорську економіку, знову втратити роки розвитку та знизити рівень ефективності угорської економіки до рівня, де він був 8-10 або скільки років тому", - наголосив прем’єр.

Він зауважив, що зробить все можливе, щоб допомогти українцям, адже потрапили в біду. У такій ситуації ладен відкласти багаторічну проблему щодо угорської меншини в Україні.

"Я зроблю все можливе, щоб допомогти українцям, тому що на них напали, вони потрапили в біду. У такій драматичній ситуації суперечка про те, як поводилися з нашими меншинами, другорядна. Не забудемо, але це другорядно. Ми зробимо все, що в наших силах, але не можна розорити себе заради них", - сказав посадовець.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що низка світових компаній вирішили відмовитися від роботи на території Росії, протестуючи проти війни в Україні. Однак, французька мережа гіпермаркетів "Ашан" заявила, що не планує приєднуватися до міжнародних санкцій та йти з російського ринку.