RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У словацькому Кошице запрацював європейський хаб для допомоги Україні

Для оптимізації постачання гуманітарних вантажів з ЄС до України у словацькому м. Кошице розпочав роботу європейський гуманітарний хаб Закарпатської обласної військової адміністрації. Він має усю необхідну матеріально-технічну базу, пряму залізничну гілку зі Словаччини в Україну, аеропорт та розгалужену мережу магістралей з різними країнами.

Про це повідомив очільник Закарпатської ОВА Віктор Микита.

Команда Закарпатської обласної військової адміністрації координуватиме роботу зі словацькими партнерами безпосередньо на закордонному хабі. Завдяки цьому Україна зможе суттєво збільшити об’єми гуманітарної допомоги, а також швидко оформляти та транспортувати вантажі у гарячі точки.

Хаб також дозволяє отримувати гуманітарний вантаж літаками в аеропорт м.Кошице з подальшим транспортуванням залізницею.

Для отримання детальної інформації щодо роботи майданчика цілодобово працює гаряча лінія за номерами: +380507000718, +380997272453. Також можна звернутись на e-mail: [email protected].

“Під час зустрічі із радником Прем'єр-міністра Словацької республіки Едуардом Бурашом та Генеральним консулом Словацької республіки Паволом Панісом узгодили останні організаційні питання. Щиро дякую усім, хто підтримав та вірив у нас від початку цієї роботи і до її реалізації”, - наголосив Віктор Микита.