RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

20 вересня

19 вересня

Всі новини

Напарника Трампа Венса охарактеризували як лютого ворога України

Кандидат у віцепрезиденти США від Республіканської партії Джей Ді Венс — це ще більший «друг України», ніж сам Дональд Трамп.

Про це пише ZN.UA (Дзеркало тижня).

Видання наводить основні заяви Венса, пов'язані з війною в Україні і не тільки:

- Врегулювання українського «конфлікту» вимагає закріплення нейтралітету України і заморожування територіальних суперечок, що є фундаментальними речами, про які росіяни просили від самого початку.

- Закликав Палату представників блокувати допомогу Києву, оскільки США мають зайнятися забезпеченням безпеки власного кордону, а не ухвалювати законопроекти про допомогу зарубіжним країнам, крім Ізраїлю.

- Поставки американської зброї Україні не дозволяють США конкурувати з Китаєм, а курс США щодо України давно не відповідає інтересам Вашингтона.

- Закон про конфіскацію російських активів на користь України (REPO), у разі повернення в Білий дім Трампа, унеможливить дипломатичні зусилля з Москвою з його боку.

- Небажання Білого дому вести переговори з Путіним назвав абсурдним.

- Оцінив інтерв'ю Путіна журналісту Такеру Карлсону як вражаюче.

- В адміністрації президента США Джо Байдена немає життєздатного плану забезпечення перемоги України в «конфлікті» з Росією.

- Називав твердження про те, що все населення України одноголосно підтримує протистояння Росії — «безглуздим і абсурдним».

- Київ і Вашингтон повинні визнати той факт, що цілі Володимира Зеленського щодо повернення України до кордонів 1991 року нереалістичні.

- Є прихильником заборони на аборти.

- Виступає проти спільнот ЛГБТК.

Джей Ді ВенсФото: Getty Images