RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

20 вересня

19 вересня

Всі новини

Чи можуть до України зайти війська НАТО: Портников оцінив готовність Заходу виступити проти РФ

Західні союзники України, зокрема країни НАТО, не готові вступити у війну на боці України проти РФ.

Про це журналіст Віталій Портников у розмові з Григорієм Амнуелем.

"Йдеться про війну з ядерною державою, тому зрозуміло, що жодної коаліції такого типу (за прикладом антигітлерівської) ми не побачимо. Західні союзники України чітко кажуть, що Україна має сама вирішити питання. Це факт, що відбувся. Країни-члени НАТО воювати на території України не будуть”, - заявив журналіст.

Він нагадав, що ввести в Україну миротворчі війська перед Олімпіадою в Парижі пропонував президент Франції Макрон, проте ані Україна, ані її союзники не підтримали цієї ідеї.

"Я припускаю, що можуть бути введені війська, миротворчі, для виконання якихось невійськових функцій. Хоча така пропозиція від Еммануеля Макрона викликала великий сумнів серед союзників України, серед західних лідерів, багато хто з цим не погодився... Якщо ми говоримо про процес військових дій, то ось так, як зараз, воно і виглядає. І по-іншому процес виглядати не буде, навіщо самим собі розповідати казки", - заявив Віталій Портников.

Раніше, під час візиту до Києва, республіканський сенатор Ліндсі Грем запропонував відставним льотчикам НАТО, які мають досвід із винищувачами F-16, взяти участь у війні в Україні. Він заявив, що запропонує підписати цей дозвіл президенту США Джо Байдену.