RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.07
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.07
Політика

Новини

17 вересня

Всі новини

Литва дала орден Єрмаку

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак отримав від президента Литви Командорський хрест ордена Великого князя Литовського Гедиміна за вагомий внесок у зміцнення відносин між Литвою й Україною.

Про це йдеться у повідомленні на сайті президента.

Зауважують, що керівник ОП Андрій Єрмак провів зустріч із президентом Литви Гітанасом Наусєдою, під час якої обговорили підтримку України з боку Литви та партнерів у боротьбі з російською агресією.

"...очільник Офісу Глави держави розповів про спільну зустріч Президента Володимира Зеленського з держсекретарем США Ентоні Блінкеном та міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Леммі", - йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі Наусєда вручив Андрію Єрмаку Командорський хрест ордена Великого князя Литовського Гедиміна за вагомий внесок у зміцнення відносин між Литвою й Україною та за просування демократичних цінностей. Щодо цього Єрмак наголосив:

"Ця нагорода не тільки для мене. Думаю, що це для всієї команди Офісу Президента Володимира Зеленського, для всіх українців. Важливо, що ви з нами з перших днів цього жахливого повномасштабного вторгнення. Ви підтримуєте нас, ви допомагаєте, і ми це дуже цінуємо".

Крім того, раніше "Апостроф" повідомляв, що Литва має намір закупити зенітно-ракетні комплекси малої дальності для більшого "закриття українського неба".