RU  UA  EN

Неділя, 22 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

22 вересня

Всі новини

У МЗС відреагували на зустріч Лукашенка з Пушиліним

В українському МЗС відреагували на зустріч білоруського диктатора Олександра Лукашенка з ватажком «ДНР» Денисом Пушиліним на окупованій РФ українській території.

Заява розміщена на офіційній сторінці Міністерства закордонних справ України.

В МЗС засудили таку зустріч, назвавши її черговим проявом зневаги Білорусі до суверенітету та територіальної цілісності України та констатували, що зустріч є ще одним підтвердженням того, що позиція теперішньої влади Білорусі щодо суверенітету та територіальної цілісності України продиктована виключно вказівками Кремля і суперечить міжнародному праву та міжнародним зобов’язанням Білорусі.

«Україна відкидає лицемірну риторику Олександра Лукашенка щодо „принципів“ співпраці з тимчасово окупованими територіями України і вважає її черговим свідченням підтримки загарбницької війни проти нашої держави», — сказано в заяві.

Також в МЗС України звернулись до білоруського народу, закликавши усвідомити, що на тлі неодноразових контактів посадових осіб Білорусі з російськими маріонетками з українських тимчасово окупованих територій постійні заяви Олександра Лукашенка про його «теплі почуття» до «братнього українського народу» звучать як насмішка, а його практичні дії руйнують принципи добросусідства і взаємної поваги.

Нагадаємо, влітку військове командування Білорусі перекинуло до кордону з Україною штурмовики, танки та ЗРК.