RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Аналітик розповів, кого Порошенко бачить на посту глави своєї Адміністрації

Найближчим часом голова Служби безпеки України Василь Грицак може стати головою Адміністрації президента Петра Порошенко.

Про це пише старший аналітик МЦПД Анатолій Октисюк в своїй статті на "Апострофі".

"Останнім часом в оточенні президента спостерігається посилення силових структур СБУ на чолі з Василем Грицаком. У політичних колах активно обговорюється найбільш очікувана кадрова рокіровка в оточенні президента – підвищення нинішнього голови СБУ Василя Грицака на посаду голови Адміністрації президента", - говориться в матеріалі.

"За наявною інформацією, Порошенко не просто задоволений результатами роботи свого колишнього охоронця, його безвідмовністю і готовністю виконати будь-які президентські забаганки в політиці й бізнесі. Глава держави протягом усього минулого року побоювався "третього Майдану" і можливого військового перевороту, який в умовах нестабільної постмайданної архітектури влади міг закінчитися трагічно для нього особисто. Низка військово-дипломатичних провалів українського керівництва, помножених на економічний занепад, зростання корупції та розгул криміналітету перетворили "третій Майдан" на постійний кошмар для влади. Не відомо, реальними були ці побоювання, чи той самий Грицак майстерно підживлював фобію Порошенка, але блискуча спецоперація 31 серпня 2015 року з дискредитації протестів, нейтралізації протестних груп та агресивної "чистки" інформаційного простору істотно підвищила особистий авторитет голови СБУ перед президентом", - відзначає Октисюк.

"Саме тому для президента Грицак – ідеальний голова АПУ, тим більше що рафінований і бездільний Ложкін в умовах перманентного стресу відверто обтяжується на невдячній посаді голови президентської канцелярії", - резюмує аналітик.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа" Оточення президента: кому довірив свою долю Порошенко.