Порошенко озвучив загрозу на адресу бойовика Мотороли

Президент України Петро Порошенко посмертно нагородив званням Героя України бійця АТО Ігоря Брановицького, який на початку 2015 року загинув від руки одного з ватажків бойовиків так званої ДНР, громадянина РФ Арсенія Павлова, відомого під прізвиськом "Моторола".

Про це Порошенко написав на своїй сторінці у Facebook.

Український президент повідомив, що сьогодні вручив нагороди матерям бійців АТО, загиблих на окупованому Донбасі.

Він зазначив, що звання Герой України був удостоєний Ігор Брановицький, який в ніч на 21 січня 2015 року прикривав відхід українських бійців зі зруйнованого терміналу і потрапив у полон до бойовиків, намагаючись врятувати поранених. Порошенко розповів, що Брановицький під час допитів був особисто застрелений бойовиком Моторолою.

Як повідомляє прес-служба президента, Порошенко заявив, що таким нелюдям, як Моторола, не буде прощення, він буде притягнутий до відповідальності і відповість за смерть українського Героя.

Також Порошенко повідомив, що звання Героя України був удостоєний ще один боєць АТО, Сергій Колодій, який у серпні 2014 року на БМП почав нерівний бій з російськими танками. Український президент зазначив, що своїм відважним вчинком Колодій врятував життя 20 військовослужбовців, які змогли вийти з оточення.

Фото з Facebook Петра Порошенка

Порошенко підкреслив, що важливо на таких героїчних прикладах виховувати майбутні покоління українців.

Нагадаємо, в День Незалежності зірку Героя України з рук президента Петра Порошенка отримав боєць АТО, командир роти снайперів Валерій Чибинєєв. Після цього він, залишивши вдома нагороду і почесну форму, відправився на передову.

Як повідомляв "Апостроф", у так званій ДНР "підвищили" одного з ватажків бойовиків: громадянин РФ Арсеній Павлов, відомий під прізвиськом "Моторола", отримав звання "полковника".