RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Новинський про зняття недоторканності: ГПУ перетворилася в НКВД

Народний депутат Вадим Новинський прокоментував рішення Комітету парламенту направити на розгляд спікера Верховної Ради подання про зняття з нього недоторканності.

«Ті, хто голосував за це, вони не розібралися в суті справи. Будь-який юрист, який має хоча б базову юридичну освіту, скаже вам те ж саме. Воно не витримує ніякої критики. Як можна говорити юридичними термінами, в невідомий час, в невідомому місці? Таких ляпів у цьому поданні - хоч греблю гати», - сказав Новинський на брифінгу.

«Те, що говорив генпрокурор Луценко - це схоже на казки Андерсена, коли розповідають таке, чого не було ніколи», - додав він.

У відповідь на питання, якого голосування він очікує від Ради, Новинський зазначив: «Все в руках Парубія, він прийме рішення, повернути це в ГПУ або внести в зал. Яке голосування буде, таке буде. Я прийму спокійно будь-яке рішення залу».

Разом з тим, він додав, що не збирається залишати межі України. «Я в Україні, природно у якихось справах можу вилітати, але в залежності від рішення ВР, я буду ставити до відома про це слідчі органи. І вони мені будуть дозволяти чи не дозволяти вилітати за межі країни», - заявив нардеп.

Новинський назвав справу проти себе «виключно політично мотивованою». «ГПУ у нас перетворилась в НКВД, фабрикують справи на тих, на кого вказують зверху. Я точно знаю, хто давав вказівку сфабрикувати на мене справу, але говорити про це я зараз не буду», - резюмував він.

Нагадаємо, Комітет Верховної Ради не отримав достатніх відомостей, які доводили б причетність нардепа від "Оппоблока" Вадима Новинського до злочинів, зазначених у поданні ГПУ і направив подання спікеру Парубію.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ПолітикаВлада
Теги: