Пенсіонери, адвокати та домогосподарка. Опубліковано список кандидатів на пост голови Нацполіції

Стали відомі імена претендентів, зареєстрованих для участі в консультативному конкурсі на посаду голови Національної поліції України.

Список опубліковано на офіційному сайті відомства.

За крісло головного поліцейського країни збираються боротися 64 претендента. 18 з них вже працюють у поліції. 59 кандидатів мають диплом юриста. Найстаршому претенденту (з тих, чий вік вказаний) – 63 роки, наймолодшому – 24.

Треба відзначити, що серед претендентів, які виявили бажання взяти участь у конкурсі, є не тільки слідчі, дільничні, патрульні, працівники прокуратури і адвокати, а також домогосподарки і приватні підприємці без досвіду роботи і відповідної освіти.

Також у конкурсі візьмуть участь нинішній виконуючий обов'язки глави відомства Вадим Троян, а також його заступник і за сумісництвом начальник ГУНП в Києві Андрій Крищенко.

Нагадаємо, 14 листопада попередня глава Національної поліції Хатія Деканоїдзе подала у відставку.

Як повідомляв "Апостроф", в листопаді Арсен Аваков оголосив про проведення конкурсу на посаду нового глави поліції. Міністр зазначив, що така процедура призначення не передбачена законом. За його словами, проведення конкурсу позбавить від політичних спекуляцій, а також допоможе чесно і відкрито обрати нового главу.