RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Рада зробила перший крок до змін КПК в питанні заочного засудження Януковича

Верховна Рада України 23 лютого підтримала в першому читанні проект закону про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу, що дозволить в короткі терміни завершити розслідування і передати до суду справу екс-президента України Віктора Януковича та його прихильників.

Проект постанови підтримали 233 нардепи, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами голови ГПУ Юрія Луценка, цей законопроект дозволить вже 10 березня почати процедуру заочного засудження Януковича за звинуваченням про державну зраду.

Він також зазначив, що прийняття законопроекту також чекають радник президента РФ Сергій Глазьєв, представник президента РФ в окупованому Криму Олег Белавєнцев, міністр оборони РФ Сергій Шойгу і його заступники – Дмитро Булгаков, Микола Панков, перший заступник міністра оборони РФ Валерій Герасімов, які підозрюються в скоєнні військових злочинів.

Зміни в КПК збільшать терміни "заочного" досудового розслідування до 18 місяців і на аналогічний термін утримання під вартою у кримінальних провадженнях щодо тяжких злочинів, вчинених злочинною організацією або терористичною.

За словами Луценка, чинна редакція закону дає лазівки для сторони захисту, щоб зупиняти справи в суді або затягувати їх.

Спікер Ради Андрій Парубій зазначив, що у парламентського комітету є ще два тижні на доопрацювання законодавчої ініціативи, і не став виносити законопроект на голосування за короткою процедурою та прийняття в цілому.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Янукович заявив, що не просив президента Росії Володимира Путіна ввести війська в Україну.