Порошенко запропонував карати чиновників за подвійне громадянство

Президент України Петро Порошенко вніс до парламенту як невідкладний законопроект, який передбачає позбавлення українського громадянства осіб з подвійним громадянством.

На сайті Верховної ради законопроект про внесення змін у закон про громадянство України щодо реалізації права змінити громадянство (№ 6175) зареєстрований 13 березня, передає "Інтерфакс-Україна".

"Цим законом буде встановлено, що особа, яка добровільно набула громадянство іноземної держави, буде вважатися такою, що потрапляє під дію вимоги про припинення українського громадянства", - сказав представник президента в парламенті Артур Герасимов.

У законопроекті уточнюються підстави для втрати українського громадянства. Зокрема, такою підставою буде вважатися добровільне набуття громадянином України громадянства іншої країни, а так само якщо людина не відмовиться від іноземного громадянства протягом певного терміну з моменту отримання українського.

"Це питання стосується тільки ситуацій добровільного набуття громадянства іншої країни. Це не стосується ситуацій з нашими людьми в Криму, бо там про добровільність мова не йшла", - сказав Герасимов.

Як повідомляв "Апостроф", у мережі опубліковано документ, який підтверджує наявність у тимчасово відстороненого голови ДФС Романа Насірова британського громадянства.