RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

До самого Львова: генерал СБУ розповів, як Путін у три етапи хотів захопити Україну

Росія планувала поетапно встановити контроль за всіма регіонами України, про що свідчать показання заарештованих навесні 2014 року агентів російських спецслужб. Про розповів колишній начальник управлінь Служби безпеки України в Донецькій і Луганській областях генерал Олександр Петрулевич в ефірі "112 Україна".

"За нашими даними (а у нас ще були і радіоперехоплення, і повідомлення розвідки), планувалося три етапи: перший - південний схід, другий - центр, третій - західні кордони - Львів, Івано-Франківськ. Ніхто не збирався обмежуватися південним сходом", - зазначив генерал СБУ.

За його словами, ключову інформацію про плани РФ вдалося отримати від затриманого 5 квітня 2014 року в пункті пропуску Красна Талівка Луганської області співробітника Головного розвідувального управління Генштабу збройних сил Росії Романа Банних.

Він же видав СБУ імена російських кураторів захоплення регіонів півдня і сходу України.

"У процесі первісного допиту (це була розробка центрального апарату), він відразу почав розповідати (тільки в фільмах мовчать - хоча до нього ніхто не застосовував сили), що приїхав для перевірки готовності бойових груп. Більш-менш готовими виявилися групи в Луганську і в Донецьку, на відміну від Харкова, Дніпропетровська, Херсона, Одеси", - розповів Петрулевич.

Нагадаємо, раніше російський політолог Андрій Піонтковський розповів про новий етап російської агресії проти України.