Проект меморіалу Героїв Небесної Сотні буде визначено до 21 листопада - Ковальчук

Проект Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності буде визначено до Дня Гідності і Свободи – 21 листопада на відкритому конкурсі.

Про це під час брифінгу за підсумками засідання оргкомітету з питань розвитку меморіалу заявив перший заступник голови адміністрації президента Віталій Ковальчук.

"У листопаді цього року, до Дня Гідності та Свободи 21 листопада, за підсумками міжнародного відкритого конкурсу і громадського обговорення, має бути визначено проект, за яким буде збудовано Меморіал і Музей", – сказав він.

Ковальчук нагадав, що раніше парламент прийняв зміни до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності", що зробило можливим спорудження меморіалу в столиці.

"Відповідно до закону, ми змогли передати земельну ділянку на Алеї Героїв Небесної Сотні під спорудження меморіалу. Він буде розташований за адресою Алея Героїв Небесної Сотні, 3-5. Однак цілісний комплекс має також включати саму Алею Героїв Небесної Сотні від Хрещатика вгору та місце пам’яті, облаштоване громадою, – там, де нині є Хрест, капличка та портрети Героїв", – зазначив заступник голови АПУ.

Він також підкреслив, що проект меморіально-музейного комплексу буде визначено за результатами відкритого конкурсу та з урахуванням побажань громадськості. За його прогнозом, всі необхідні для початку проведення конкурсу документи будуть прийняті Кабміном до кінця травня.

Нагадаємо, організаційний комітет з питань розвитку Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідностібуло створено згідно з указом президента України від 4 квітня. Співголовою оргкомітету призначено першого заступника глави адміністрації президента України Віталія Ковальчука. Також співголовою призначено першого віце-прем’єр-міністра України – міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва. До складу оргкомітету увійшли представники родин Героїв Небесної Сотні – Володимир Бондарчук, Ігор Гурик, Юлія Цепун і Тамара Швець, від поранених учасників Революції Гідності – Павло Сидоренко, а також представники творчих спілок та органів виконавчої влади.