Журналісти дізналися скандальні подробиці про високооплачуваних членів Вищої ради правосуддя

Члени Вищої ради правосуддя займаються своїми прямими обов'язками по розгляду скарг на суддів близько 4 годин у день. При цьому зарплата чиновників становить приблизно 200 тисяч гривень у місяць, а за рік держава платить їм близько 47 мільйонів.

Про це йдеться в сюжеті програми "Наші гроші з Денисом Бігусом".

Журналісти програми відвідали кілька засідань ради правосуддя, і дізналися, що вони часто закриваються буквально через пару годин. Зазвичай активна праця членів ВРП закінчується вже в 2 години дня, розпочавшись в 10.

"Після обіду ми вивчаємо матеріали скарг, які у нас є", - пояснив один з членів ВРП Вадим Нежура.

Однак по більшості розглянутих скарг приймається рішення відмовити у відкритті дисциплінарного покарання.

Юрист Роман Маселко у коментарі журналістам розповів, що в день ставлять на розгляд справи по 5-6 суддям, однак часто переносять, або не відкривають виробництво.

За інформацією журналістів, з червня 2016 ВРП розглянув близько 35 скарг з 300 по справам щодо Майдану. При цьому строк розгляду закінчується через два місяці.

Нагадаємо, в червні 2016 року Верховна Рада остаточно затвердила закон про внесення зміни до Конституції України щодо правосуддя. Замість Вищої ради юстиції (ВРЮ) в Україні з'явилася Вища рада правосуддя, повноваження якої ширше, ніж у ВРЮ.