RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Питання виживання: Березовець прокоментував заборону російських сервісів і соцмереж

Запізніле рішення про заборону на території України російських сайтів, сервісів і соціальних мереж є запорукою виживання української держави.

Таку думку висловив український політолог Тарас Березовець на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, Однокласники, і Вконтакте, і Mail.ru активно використовуються російськими спецслужбами в підривній діяльності проти України. Зокрема, Березовець назвав основні шляхи використання російських соцмереж в Україні: а) пропаганда і контрпропаганда в інтересах російських спецслужб; б) вкидання інформації, що дискредитує і фейкової інформації щодо України, інших країн колишнього СРСР, ЄС і США; в) як мережа координації діючої і вербування нової агентури російської розвідки; г) відпрацювання планів мобілізації громадян країн пострадянського простору і російськомовної діаспори в західних країнах; д) збір інформації персонального і ділового характеру про іноземних громадян, в т.ч. українців; е) підготовка і проведення акцій терористичного характеру.

На думку Березовця, рішення РНБО заборонити діяльність "російських диверсійних ресурсів" на території України, не просто правильне, але і життєво необхідне.

"Щоб вижити, потрібно діяти жорстко. А питання стоїть саме про виживання країни. Правда в тому, що все найтяжче ще попереду", - написав Берещовец.

Він також підкреслив, що наступна проблема, яка потребує вирішення -ряд зовні українських ресурсів, які в дійсності обслуговують інтереси Росії.

Відзначимо, в українському сегменті соціальних мереж бурхливо відреагували на блокування в Україні доступу до російських сайтів і соціальних мереж.