RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Кабмін підтримав ініціативу Харківської ОДА з будівництва в області найсучаснішого сміттєпереробного заводу

Уряд затвердив поданий Харківською облдержадміністрацією проект будівництва найсучаснішого комплексу з переробки твердих побутових відходів, якому немає аналогів в Україні, у місті Дергачі.

Про це йдеться у розпорядженні КМУ, опублікованому сьогодні.

У відповідності до розпорядження, затверджено проект будівництва комплексу з переробки твердих побутових відходів з системою збору, утилізації полігонного газу та виробництва електричної енергії.

"Це дасть можливість значно поліпшити санітарно-епідеміологічний стан м. Харкова, Дергачівського, Харківського та Золочівського районів Харківської області, а також екологічний стан території, прилеглої до існуючої зони утилізації відходів", – йдеться у преамбулі до документа.

Загальна площа ділянки під будівництво – 39,6 га. Будівництво має бути завершено у 2019 році.

Проектом передбачено будівництво сучасного полігону твердих побутових відходів, рекультивацію діючого полігону ТВП, монтаж систем збору полігонного газу і утилізації полігонного газу з виробництвом електричної енергії та системи передачі виробленої електроенергії в мережу "Укренерго". Окрім того буде збудовано лінії сортування роздільно-зібраних відходів та змішаних відходів потужністю 40 та 80 тис. тоннна рік відповідно.

Нагадаємо, нещодавно в інтерв’ю газеті "День" голова Харківської ОДА Юлія Світлична назвала будівництво комплексу з переробки побутових відходів, якому немає аналогів в Україні, одним зі своїх ключових пріоритетів. "Це буде найсучасніший завод, який зможе в результаті переробки відходів виробляти електричну енергію", – зазначила Світлична.